Billede Credits: pexels.com

Hvordan Laver Jeg En Hjemmeside Gratis?

15. June 2021

Går du med tanker om at lave din egen hjemmeside? Det kan sagtens se uoverskueligt ud, at skulle lave en helt hjemmeside. Især hvis du har tanker om at det skulle ligne store hjemmesider som Facebook osv. At lave en hjemmeside som Facebook er en helt anden univers. Der er vi ude i flere tusinde mennesker der, sørger for at vedligeholde hjemmesiden og ressourcerne til det, er enorme. Men hvis du blot har tænkt dig, at lave en hjemmeside for at  f.eks. Vise dine fotografier frem, så følg endelig med her. 

1. Tænk over navnet til hjemmesiden

Først og fremmest skal, du finde ud af hvad din hjemmeside skal hedde. Den kan selvfølgelig ikke hedde noget  som er taget, så Facebook.com er udelukket. Det er vigtigt, at finde ud af hvad formålet med hjemmesiden er til. Vil du f.eks. lave en hjemmeside med dine fantastiske opskrifter, så er det en rigtig god idé at f.eks. Inkludere mad i domænen. F.eks. Ritasmadopskrifter.dk. Det vil tiltrække flere seere end f.eks. At kalde hjemmesiden RitaNielsen.dk. Du vil selvfølgelig gerne have, at folk skal klikke ind på din hjemmeside, så derfor skal man også gøre noget ud af det, for at få seerne til.


2. Find en hostingservice

Når du endelig har fundet det rette navn til din hjemmeside, så er det vigtigt at finde den rette hostingservice. 
Der findes rigtige mange forskellige derude og mange af dem tilbyder en domæne til næsten ingen penge.
Det er dog vigtigt at finde ud af hvilke servicer de tilbyder. Prisen og kvalitet går tit hånd i hånd og det skal du også være opmærksom på. 
Oplever du problemer med din domæne, så er det vigtigt at vide hvor hjælpen er at hente og hvor hurtigt problemet kan blive løst. 

3. Design din hjemmeside

Det er her det sjove begynder, for det er nemlig her, du skal til at bestemme hvordan din hjemmeside skal se ud.
Du kan enten vælge at kode din hjemmeside selv, hvis man har mod på det. Ellers findes der også mange hjemmesider, der tilbyder mange forskellige skabeloner, som du kan vælge imellem. Det er at fortrække, hvis man ikke har styr på kodning.