Billede Credits: Pixabay, 200degrees

Hvad Er Shopify?

02. September 2022

Shopify er en e-handel virksomhed, der har sit hovedsæde i Canada, nærmere betegnet Ottawa. De udvikler computersoftware til online-butikker og detailhandlen i point-of-sale systemer.

De har eksisteret siden 2004 og grundlæggerne bag er Tobias Lütke, Daniel Weinand og Scott Lake.

Grunden til, at Shopify blev en realitet, var fordi, Tobias, Daniel og Scott havde forsøgt sig med at åbne 'Snowdevil', hvilket var en hjemmeside, hvor der kunne købes snowboards og andet udstyr. I processen blev de meget utilfredse over e-commerce produkterne, der blev tilbudt og valgte derfor at lave deres eget.

Det blev Lütke, der tog teten og tog udgangspunkt i open source frameworket Ruby On Rails. To måneder gik der, så var det udviklet færdigt og efter 2 år, nærmere betegnet 2006, blev Shopify lanceret.

Tre år efter kunne de også lancere Shopify som API-Platform og App-Store, hvilket ville sige, at virksomheder nu kunne administrere deres online-butikker fra deres IOS-enheder.

Lanceringen har bestemt været en succes og andre store virksomheder, såsom CNET, har betegnet platformen som let, ren og nem at anvende. De har bestemt heller ikke kunne undgå opmærksomheden fra medierne og Shopify har blandt andet været en tur i Wall Street Journal, The Vancouver Sun og New York Times.

Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til sidens tekst. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: marguerit øreringe. Tak til Perlen Odense, det betyder meget for os.