Billede Credits: Pixabay

Hvad Laver En Webdesigner?

05. February 2021

En webdesigner er en meget vigtig og efterspurgt funktion på det moderne arbejdsmarked, hvor teknologi og software spiller en større og større rolle. En webdesigner bør ikke forveksles med en IT-supporter. Du kan altså ikke forvente, at en webdesigner har helt styr på, hvordan man skal opsætte din printer derhjemme. Dog vil de formentlig have en teknologisk snilde, hvilket må siges at være en fordel.

Hvad laver en Webdesigner? En moderne webdesigners primære arbejdsopgave vil som oftest være at opbygge, udvikle og vedligeholde hjemmesider. Dette sker som oftest ved hjælp af forskellige kodesprog, eksempelvis HTML, DHTML, Javascript, XML, ASP og lignende. En webdesigner vil som oftest også have kompetencer inden for illustration og billedbehandling via tools som Photoshop.

En webdesigner anno 2021 vil også være nødsaget til at have stor fokus på det, som man kalder for UX, altså User Experience. Dette er det begreb, som man bruger for brugeroplevelse. Det er altafgørende, at den besøgende eller bruger har en god oplevelse med din hjemmeside eller software, ligesom det er vigtigt, at den er intuitiv og logisk.

Webdesignere arbejder både inhouse i forskellige virksomheder og organisationer, samt i bureauer, hvor man arbejder for forskellige kunder. En virksomhed skal som regel have en vis størrelse, før de har brug for en webdesigner på fuld tid, medmindre dit produkt eksempelvis er et stykke software eller lignende.